Hur är det att vara konsult hos oss?

Robert, Tilda, Andreas och Linus berättar om hur det är att vara konsult på IT-bemanning. Scrolla ned för att läsa intervjuerna!

"Det bästa är gemenskapen och möjligheten till utvecklande och spännande uppdrag"

unnamed (1).jpg

Namn: Robert
Roll: Servicedesk Teamleader
Kund: Walleniusrederierna 

Vad var det som fångade intresset på IT-bemanning? Hur har resan sett ut?
Jag hade varit väldigt länge hos samma arbetsgivare och kände att jag ville ta nästa steg i min karriär som IT-konsult. Genom en bekant kom jag i kontakt med IT-bemanning och det visade sig att de kunde erbjuda både spännande och utvecklande uppdrag vilket gjorde att beslutet att byta arbetgivare blev lätt att ta. 

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Som Teamleader behöver jag ha en överblick över det som pågår och behöver göras så dagen börjar normalt med att gå igenom inkorgen nyinkommna ärenden för att på så sätt kunna prioritera uppgifter och rapportera eventuella problem till chef och kollegor. När det är klart så fortsätter den dagliga driften vilket innefattar att vara med på avdelningsmöten, stödja mina Servicedesk-kollegor i deras dagliga arbete samt sköta mina administrativa uppgifter vilka bla innefattar inköp och fakturahantering, uppföljningar av ärenden samt planering.

Vad är mest motiverande med att jobba som IT-konsult via IT-bemanning?
Jag upplever att mina chefer på IT-bemanning lyssnar på mina utvecklingsmål och att de är tillgängliga och håller aktiv kontakt med mig för att säkerställa att jag trivs, utvecklas och gör ett gott jobb.

Vad är det bästa med just IT-bemanning?
Gemenskapen inom bolaget och möjligheten till utvecklande och spännande uppdrag.

"Det mest motiverade är den kontakt som IT-bemanning har med uppdragsgivaren"

unnamed.png

Namn: Tilda
Roll: Helpdesk Agent
Kund: H&M

Vad var det som fångade intresset på IT-bemanning? Hur har resan sett ut?
En av mina vänner hade jobbat för IT-bemanning under några års tid. Min vän var otroligt nöjd med dem som arbetsgivare och jag valde därför att ge IT-bemanning en chans. Jag besökte deras hemsida och kikade ifall någon av de annonser som fanns skulle passa mig. Jag hade aldrig tidigare jobbat inom IT och visste därför inte ifall min profil skulle vara intressant, men jag bestämde mig ändå att skicka in en spontanansökan. Denna spontana ansökan resulterade i ett otroligt givande uppdrag hos H&M med ett fantastisk konsultbolag i ryggen.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
En vanlig dag jobbar jag 8-17, beroende på hur länge man jobbat och hur mycket man fått lära sig så sitter man med olika uppgifter. Till en början sitter man enbart som telefonagent där man supporterar användare från hela världen. Jag skulle säga att jobbet blir mångsidigt och varierande då det alltid finns saker att lära sig. Det är givande att jobba på ett stort och väletablerat företag!  

Vad är mest motiverande med att jobba som IT-konsult via IT-bemanning?
Det mest motiverade att jobba som konsult hos IT-bemanning är den kontakt som IT-bemanning har med uppdragsgivaren. I många andra fall jag märkt att konsultbolagen inte känns särskilt närvarande för konsulterna som är ute på uppdrag. Detta är dock någonting IT-bemanning är bra på, det känns tryggt och bra att konsultföretaget jobbar tätt med uppdragsgivaren.   

Vad är det bästa med just IT-bemanning?
Det bästa med IT-bemanning är det otroliga engagemang som finns. Det finns alltid någonting kul inbokat med konsultbolaget och våra konsultchefer jobbar ständigt för att skapa en relation till alla sina konsulter, vilket är någonting som jag värderar högt!

"Man får bra feedback och det finns alltid något nytt spännande projekt att ge sig in i"

unnamessd.jpg

Namn: Andreas
Roll: IT Support Tekniker
Kund: Assa Abloy

Vad var det som fångade intresset på IT-bemanning? Hur har resan sett ut?
Det som fångade mitt intresse var kundbasen, med många spännande uppdrag och stor variation.

Jag började min anställning som IT-installatör, vidare till arbete som datacentertekniker med uppbyggnad och fysisk migrering och för närvarande arbetar jag med användarsupport och daglig drift.
Det har gett mig ett bra perspektiv på att IT är så mycket mer än bara sitta framför en dator och administrera i system.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
För närvarande så hanterar jag ärenden för användare som har problem med utrustning, applikationer, konton, skrivare samt on/off boarding.

Det är stor variation på typer av frågor och problem, både högt och lågt.Detta gör att en dag aldrig är lik en annan och man vet aldrig vilken utmaning som kliver in genom dörren.

Vad är mest motiverande med att jobba som IT-konsult via IT-bemanning?
Den otroligt härliga gemenskapen som finns bland alla konsulter men även hos övrig personal.

Möjligheten till utveckling genom utbildningar av hög klass samt att det alltid finns någon som svarar på eventuella frågor väger väldigt tungt.

Vad är det bästa med just IT-bemanning?
Väldigt tacksam arbetsgivare, man får alltid bra feedback vid utförda uppdrag och det finns alltid något nytt spännande projekt att ge sig in i.

Om det finns en vilja så finns det alltid ett sätt att lösa det på.

"Utöver härliga kollegor och bra chefer så får du alla verktyg och möjligheter för att lyckas"

unsnamed.jpg

Namn: Linus
Roll: Office IT Manager
Kund: Tacton Systems AB

Vad var det som fångade intresset på IT-bemanning? Hur har resan sett ut?
Jag gillade främst upplägget med att ha huvudbolaget Xperta under samma tak och som man också samarbetar tätt med. Det är också viktigt för mig hur chefen är då det i mångt och mycket speglar hela företagskulturen. Jag kom in med väldigt begränsade kunskaper inom branschen och fick under mitt första uppdrag utföra enklare uppgifter och ärenden på en mindre organisation. Jag kom sedan till en större organisation där jag fick möjlighet att prova på många olika roller där jag också fick en bra bild av vad som fungerar för mig. Genom mina två första uppdrag fick jag en stor bredd och förståelse för hur företag av olika storlekar arbetar med sin interna IT-drift. Detta gav mig tillräckligt med erfarenhet och kunskap för att idag vara IT-ansvarig på företaget jag är på idag.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
I min roll är ingen dag den andra lik, det gäller att hålla många projekt igång samtidigt som jag också är ansvarig för att mitt team har de verktyg som krävs för att kunna utföra sitt arbete och supportera våra användare. Utöver daglig kontakt med leverantörer, licenshantering och tickets så vill vi också arbeta proaktivt och identifera behov för att att kunna erbjuda våra användare en IT-miljö av hög standard.

Vad är mest motiverande med att jobba som IT-konsult via IT-bemanning?
Det jag anser är mest motiverande och inspirerande är närheten till seniora konsulter som är bland de bästa i landet inom sina områden. De kan erbjuda utbildning och erfarenheter som ingen utbildning kan mäta sig med och som också hjälper mig i mitt dagliga arbete. Utöver detta gillar jag att man blir sedd och tydligheten i att det går att klättra så länge man gör ett bra jobb.

Vad är det bästa med just IT-bemanning?
Efter att ha varit några år i branschen så har jag haft kollegor på mina uppdrag som kommit från många andra konsultbolag. Min upplevelse är att majoriteten känner att de bara är en i mängden och att ingen riktigt ser den anställde.

IT-bemanning är i princip raka motsatsen mot detta, här får du en tydlig plan och ett mål på var du vill komma med din karriär. Utöver härliga kollegor och bra chefer så får du alla verktyg och möjligheter i världen till att lyckas!

 

 

Är du också intresserad av att bli konsult på IT-bemanning?

Se våra pågående uppdrag här eller connecta med oss för att hålla dig uppdaterad om kommande möjligheter.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor